Wijnen Jublou: Een Kennismaking

Achter Wijnen Jublou schuilt het dynamische duo Kris en Lise, vader en dochter, beiden doordrenkt van liefde voor wijn en gedreven om een stempel te drukken op de wereld van wijnproductie.

Kris, met een rijke achtergrond in de biochemie, kan bogen op uitgebreide internationale ervaring in zowel commerciële als marketingactiviteiten. Na 16 jaar eigenaarschap van een bedrijf gespecialiseerd in chemische grondstoffen, vond zijn oorspronkelijke passie voor biochemie opnieuw vruchtbare grond in de wijnproductie en -handel.

Aan de zijde van Kris staat Lise, biologe met een doctoraat in de moleculaire biologie. Haar expertise strekt zich uit tot het werken met bioreactors en fermentoren variërend van 50L tot 2000L. In haar dagelijks werk leidt ze de industriële opschaling van celculturen, een vaardigheid die naadloos overvloeit naar de wijnproductie, met inox tanks als haar speelveld.

Samen vormen Kris en Lise het kloppend hart van Wijnen Jublou, waar passie, kennis en toewijding samenkomen om unieke en verrukkelijke wijnen aan te bieden.
Onze liefde voor wijn

Gedreven door de liefde voor wijn en geïnspireerd door dochter Lise, besloten vader en dochter in 2016 hun passie voor wijn om te zetten in concrete kennis. Ze begonnen aan de opleiding tot Wijnbouwer en Wijnmaker in Leuven, waar hun fascinatie voor het ambacht van wijn maken met elke les groeide.

Om hun vaardigheden te perfectioneren, lanceerden ze een eerste experiment met Italiaanse Montepulciano druiven. Het resultaat? Een krachtige rode wijn die hun verwachtingen overtrof. Aangenaam verrast door dit succes, besloten ze het experiment te herhalen, wat uiteindelijk leidde tot de geboorte van hun eerste commerciële wijn onder de naam 'Vingote'.

In april 2022 evolueerde Vingote officieel tot een volwaardig bedrijf. De primaire focus lag op het produceren van hun eigen wijnen, evenals de distributie van een selectie van 16 Franse wijnen uit de regio Luberon-Ventoux.


Wijnen Jublou 2.0

Met trots bevestigde Wijnen Jublou in maart 2023 de overname van Wijnen Patrick Jublou & Cie, waarbij hun nadruk ligt op wijnen afkomstig uit de magische Middellandse Zee-regio. 

Onder het motto 'Kleine domeinen, grote wijnen!' belichaamt hun missie de toewijding aan het selecteren van wijnen van sublieme kwaliteit, afkomstig van kleine, karaktervolle wijngaarden. Het assortiment wordt stelselmatig uitgebreid, met bijzondere aandacht voor wijnen die de ideale balans tussen prijs en kwaliteit bieden.

Kris Peeters

Zaakvoerder

Wijnbouwer en wijnmaker van Vingote wijnen.

Lise Peeters

Mede zaakvoerder

Wijnbouwer en wijnmaker van Vingote wijnen.

Marc

Winkelmedewerker